Amélie krijgt bezoek

Het is een warme dag. Pappa heeft het schelpenbadje gevuld met water. Amélie haalt Zuma op, de reddingshond te water van Paw Patrol. “Zet Zuma maar op zijn boot, dan kunnen jullie dieren gaan redden”, zegt mamma. Meteen klinkt er een hoog gegil! Maar waar komt het vandaan? Ze zien hun katten Ollie en Muppet door de tuin rennen. Ze jagen! Pappa gaat op het gegil af. Dan ziet hij het. “Dat een kikker zo kan gillen”, zegt hij verbaasd. Hij pakt het diertje op en zet hem in een bak, zodat mamma en Amélie er naar kunnen kijken.

“Pffff, gered”, denkt Gebbe. Hij blijft stil zitten om op adem te komen. Mamma en Amélie gaan op hun knieën bij de bak zitten. “Ach, wat zielig, zo’n hulpeloos beestje. Vind je ook niet?” zeggen ze tegen elkaar.  Gebbe kwaakt van blijdschap. Daar is Amélie! Hij is het hele eind hier naartoe gesprongen om haar een bezoekje te brengen. Hij maakt een reuzensprong en komt terecht op mamma’s schoot. Mamma en Amélie gillen het uit en springen in de lucht. En Gebbe gilt: “Herken je me niet? De kikker met de bal die in de bosvijver zat.” Dan beseft hij dat de bal nog onder de heg ligt. Die is hij vergeten toen de katten achter hem aan zaten. En ja, alle kikkers lijken een beetje op elkaar, dus is het niet zo gek dat hij niet meteen herkend wordt.

Gebbe springt naar de heg. Daar gaat hij zitten naast zijn bal. Die mooie met al die kleuren en geluiden. Nu ziet Amélie wie hij is! Ze begint meteen in dierentaal tegen hem te praten. Gebbe verstaat haar heel goed, maar pappa en mamma niet. “Ik kom alleen maar even hallo zeggen,” legt hij uit, “maar ik wist niet dat hier zulke gevaarlijke dieren wonen.” “Ze zijn niet gevaarlijk voor mij maar wel voor kikkers,” zegt Amélie. “Je kunt wel in mijn badje zwemmen als je wil. Daar is Zuma. Die kan je redden.” Het lijkt Gebbe wel leuk, maar hij blijft toch liever onder de heg zitten totdat het gevaar voorbij is. “Dat is goed. Tot ziens!” Amélie zwaait naar hem. Ze gaat weer verder met haar spel nu de rust is weergekeerd. ’s Avonds als iedereen weg is en de katten binnen aan het eten zijn, kruipt Gebbe onder de heg vandaan. Hij springt regelrecht naar het schelpenbad. En voordat hij op zijn lange weg terug gaat, neemt hij een frisse duik!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *