Gebbe op de boekenbeurs

bokmässan

Nu ik de mogelijkheid heb om dit blog zowel in het Zweeds als in het Nederlands te publiceren, post ik deze al oudere tekst (september 2018) nu ook in het Nederlands, omdat er veel informatie in staat over het boekje “Gebbes eigen toon”.

Gisteren op 29 september was ik op de boekenbeurs in Gothenburg. De stand van Books on Demand was m’n eerste doel omdat ik daar mijn boek “Gebbes eigen toon” heb uitgegeven. Linda Reumann gaf een ‘speedcoaching’ over het op de markt brengen van een boek. Dat is niet mijn sterkste kant, maar ik heb begrepen dat alleen je fantasie daar grenzen stelt. Ze gaf goede tips. Sommigen kosten meer tijd om door te voeren en sommigen kon ik meteen uitvoeren, zoals een blog beginnen over m’n verhalen. Dit blog is gekoppeld aan mijn website http://musicone2five.se/over hoe muziek ons en onze kinderen beïnvloedt.

“Gebbes eigen toon” is uit louter inspiratie geschreven. Ik heb er nooit eerder aan gedacht om een boek te schrijven. Maar de vraag wat muziek met ons doet, wat geluid met ons doet maalde door mijn hoofd en kikker Gebbe dook op in mijn fantasie. Hij is een kleine kikker die beleeft hoe geluid met gevoel verbonden is, gevoelens beïnvloedt en ook weerspiegelt. Gebbe is een vrolijke kikker die het heerlijk vindt om te springen en mooie figuren te zwemmen. Hij speelde in mijn gedachten en liet mij muziekspelletjes verzinnen.

“Gebbes eigen toon” is een voorlees- en speelboek voor ouders en begeleiders van peuters en kleuters. Ik hoop dat de kinderen en jullie beginnen te spelen met geluid wanneer je Gebbes boek leest. Want ik ben ervan overtuigd dat kinderen spelenderwijs hun eigen geluid ontdekken en wat het hen te zeggen heeft. Ze ontdekken zo een stukje van wie ze zijn.

Omdat ik evenveel houd van kleur als van muziek is het zo gegaan dat Gebbes lievelingsspeelgoed, een bal, niet alleen geluid geeft maar ook van kleur verandert afhankelijk van Gebbes humeur. Als je wilt dan kun je de kinderen zelf een bal laten tekenen en inkleuren naar hun eigen gevoel. Als ze verdrietig zijn dan wordt hij misschien zwart en grijs. Als ze blij zijn dan krijgt hij misschien lichte of felle kleuren, hoe zij hun blijheid dan ook maar uitdrukken. Er zijn geen andere grenzen dan de omtrek van de bal. Er zijn veel voorbeelden te vinden in het boek.

Ik hoop dat mijn inspiratie jullie en je kinderen inspireert. Dat zij dingen over zichzelf ontdekken door te spelen met geluid en kleur. Neem ze mee in Gebbes wereld. Ik hoop dat ze hun eigen unieke toon vinden!

Het boek is te koop via verschillende distributeurs op internet, zoals Bokus en Adlibris en via mijn website https://musicone2five.se/nl/muziekverhalen.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *