Gebbe och bokmässan i Göteborg

bokmässan

 


Igår 29 september var jag på bokmässan i Göteborg.

Books on Demands monter var mitt första mål eftersom det är där jag gett ut min bok ”Gebbes egen ton”. Linda Reumann gav mig ’speedcoaching’ bl a om att marknadsföra sin bok. Det är inte min starkaste sida, men jag har förstått att det är bara fantasin som sätter gränser där. Jag fick bra tips. Vissa tar längre tid att genomföra och vissa kan jag göra med en gång, så som att starta en blogg om mina berättelser. Den här bloggen är kopplad till min webbsida http://musicone2five.se/ om hur musik påverkar oss och våra barn.

’Gebbes egen ton’ är skriven i ren inspiration. Jag har aldrig tidigare tänkt skriva en bok. Men frågan om vad musik gör med oss, vad ljud gör med oss malde runt i mitt huvud och så dök grodan Gebbe upp i min fantasi. Han är en liten groda som upplever hur ljud påverkar, men också återger känslor. Gebbe är en glad groda som älskar att hoppa och simma vackra figurer. Han lekte i mina tankar och fick mig att hitta på små musiklekar.

”Gebbes egen ton” är en högläsnings- och lekbok för småbarnsföräldrar och förskollärare. Jag hoppas att du och dina barn börjar leka med ljud när ni läser Gebbes bok. För jag är övertygad om att barn upptäcker lekfullt sitt eget ljud och vad det har att säga dem. De upptäcker en bit av vem de är.

Eftersom jag älskar färg lika mycket som musik blev det så att Gebbes älsklingsleksak, en sorts boll, inte bara ger ljud ifrån sig utan också skiftar färg i takt med att Gebbes humör skiftar. Du kan uppmana barnen att rita en boll själv om du vill och färga den precis så som de känner. När de är ledsna kanske den blir svart och grå. När de är glada kan den få färger och mönster som uttrycker ren uppsluppenhet. Det finns inga fler gränser än bollens omkrets. Du hittar många exempel i boken.

Jag hoppas att min inspiration kommer att inspirera dig och dina barn, att de upptäcker saker om sig själva genom att leka med ljud och färg. Ta med dem i Gebbes värld. Jag hoppas att de hittar sin egen unika ton!

Boken finns att köpa på via de flesta nätdistributörer, t ex bokus och adlibris och via min webbsida: https://musicone2five.se/sv/musiksagor.html

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *